Čišćenje  i pranje tepiha prirodnim sredstvima

Vaš tepih servis Ružić Beograd vas savetuje:

tepih servis ružić beogradAko volite tepihe i želite ih u vašem domu, znate koliko može biti naporno očistiti ih. Tepih servis Ružić Beograd ima nekoliko ideja kako očistiti svaki tip mrlje sa vašeg tepiha

Koristićemo samo prirodna sredstva koja se mogu lako nabaviti u Srbiji ili Beogradu.Životni vek jednog dobrog tepiha može trajati i preko 50 godina. Zbog toga je važno da tretirate vaše tepihe dobro i da uklanjate mrlje odmah, čim nastanu. Kvalitetne tepihe moramo stalno održavati, ne samo čišćenjem nego i držanjem daleko od izvora toplota, direktne izloženosti sunčevoj svetlosti koja može da izbledi boje, daleko od vlažnosti koja može da izazove nezdravu buđ, a isto tako zaštitom od moljaca kao i izbegavanjem agresivnih načina čišćenja. Pa čak i obični tresači tepiha moraju biti upotrebljavani sa oprezom. Tepih servis Ružić Beograd vodi računa o vašim tepisima.

Čišćenje tepiha bez oštećenja

tepih servis ružić beogradZa čišćenje tepiha povremeno, bez oštećenja, mnogo je bolje koristiti obično alkoholno sirće, koje možete kupiti u bilo kojoj prodavnici. Tepih servis Ružić Beograd  preporučuje:

Jednom nedeljno ili jednom u 15 dana, treba obrisati površinu tepiha sa čistom pamučnom krpom. Pripremite tečnost koja se sastoji od 3 kašike sirćeta na jedan litar vode. Pokvasite pamučnu krpu, iscedite i sa njom obrišete površinu tepiha. To će skinuti, površinsku prljavštinu.

Usisavanje tepiha

tepih servis ružić beogradČesto ususavajte tepih ali bez rotirajućih četki ili ostalih pomagala koja mogu uništiti tkaninu. Uklonite prašinu, suvu zemlju i prljavštinu sa tepiha, koristeći usisivač (mi preporučujemo Karcher usisivače, posetite novootvoreni Karcher centar u Beogradu) kako sa prednje tako i sa zadnje strane. Možda vam se čini kao težak posao ali produžiće vek trajanja vašeg tepiha u beskraj!  Tepih servis Ružić Beograd – prijatelj vaših tepiha.

Pranje tepiha

Na kraju podsetimo se da pojedini moderni tepisi, pogotovo oni pamučni, mogu da se peru u mašinama za pranje. Ali budite oprezni i pratite uputstva za pranje a barem jednom godišnje probajte naš način dubinskog čišćenja tepiha u tepih servisu Ružić u Beogradu.

Naš drugi saveznik u čišćenju tepiha, ekonomičan i uvek efikasan je soda bikarbona, koja se takodje može kupiti u svim prodavnicama. Dodajte poveću količinu na mnogo prljave tepihe, istrljajte delikatno sa čistom i mekom četkom i ostavite da deluje celu noć. Ujutru usisajte sodu bikarbonu pažljivo usisivačem (preporučujemo  profesionalne Wirbel italijanske usisivače). I na kraju, ako su tepisi u baš lošem stanju i imaju neprijatan miris, pređite sa mešavinom vode i sirćeta i dobro osušite.

Ista procedura se može upotrebiti za održavanje itisona.

Barem dva puta godišnje preporučujemo da pranje prepustite profesionalcima i pozovete Tepih servis Ružić u Beogradu, da biste bili sigurni da će vaši tepisi biti dubinski očišćeni.

Share this post