Proces pranja tepiha u našem tepih servisu  je unapred određen.  Može se desiti da se neki procesi ponove više puta, u zavisnosti od zaprljanosti vašeg tepiha.

Proces pranja tepiha – preuzimanje tepiha

Preuzimanje vašeg tepiha vršimo besplatno na vašoj adresi u bilo kom delu grada,  u svih beogradskim opštinama: Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica.

 pranja tepiha Tepih servis Ružić

Ručno usisavanje tepiha

Proces pranja tepiha  započinjemo prvim korakom – ručnim usisavanjem tepiha. Počinjemo od ručnog tresača – usisivača. Tepih se prvo ručno usisava da bi sledeća faza procesa pranja tepiha – automatsko trešenje, imalo bolji efekat.

Udisanje prašine može izazvati respiratorna i kožna obolenja. Posebno su osetljiva deca i starije osobe. Najveći deo prljavštine koju unosimo obućom, ostaje u tepisima. To je pre svega prašina koja pored zemlje i čestica peska, sadrži i bakterije, grinje, viruse, delove insekata i biljaka pa čak i ćelije ljudske kože. Tu se mogu naći i polen, vlakna tekstila, dlake i perje kućnih ljubimaca. Osim toga prašina prekriva boje naših tepiha a takođe oštećuje vlakna.

proces pranja tepiha

Proces pranja tepiha – automatsko trešenje tepiha

Proces pranja tepiha se zatim nastavlja sledećim korakom. Nakon ručnog usisavanja mašinski se tresu sa obe strane, specijalnom profesionalnom mašinom. Tako se eliminišu i najsitnije čestice nečistoće, uključujući i pesak što omogućava temeljno pranje. Ovaj postupak značajno produžava vek vašeg tepiha. Da li ste znali da vaši tepisi uz pravilno održavanje mogu da traju i do 50 godina?

pranja tepiha Beograd Tepih servis Ružić

Čišćenje i nanošenje deterdženta

Zatim počinje proces pranja tepiha gde se tepisi kvase. Tepisi se zatim tretiraju najsavremenijim nemački deterdžentima za pranje tepiha poznatog evropskog proizvođača “Karcher”. Zatim se četkare profesionalnim mašinama sa rotacionim četkama. Veličina četki se određuje na osnovu vrste tepiha. Nakon toga se mlazom vode, pod pritiskom, eliminiše zaostala prljavština i ispira deterdžent. Ovaj deo procesa pranja tepiha je završen kada iz tepiha počne da izlazi čista voda.  Vrlo je važno napomenuti da su deterdženti antialergijski, tako da možete biti potpuno sigurni da je boravak u prostorijama gde su oprani tepisi, bezbedan za vas i vašu decu.

proces pranja tepiha

Proces pranja tepiha – centrifugiranje tepiha i ispiranje

Nakon pranja tepisi se stavljaju u mašinu za dodatno ispiranje i ceđenje, takozvanu centrifugu. Prva faza rada mašine je ispiranje koje se odvija na malom broju obrtaja gde se voda ubacuje u bubanj mašine. Na ovaj način svaka kap vode koja uđe u mašinu, mora da prođe kroz tepih da bi izašla napolje i sa sobom iznela svu zaostalu prljavštinu. To je izuzetno važnoo s obzirom da omogućava ispiranje tepiha bukvalno do bistre vode. U zavisnosti od zaprljanosti i vrste tepiha, podešava se trajanje ovog procesa.

Kada se tepih ispere , voda se gasi i povećava se brzina obrtaja. To je  druga faza rada mašine – ceđenje vode. Procenat vlage koja ostaje u tepihu je izuzetno mali, oko 5%, što je količina koja teško može da se oseti na dodir, tako da je tepih skoro suv kad izadje iz centrifuge.

Proces ceđenja izuzetno je važan za sve vrste tepiha ali posebno za ručno bojene, svilene ili persijske tepihe. Kod ovih vrsta tepiha pored kvalitetnog pranja, proces i brzina sušenja presudni su za očuvanje originalnih boja, karakteristika i kvaliteta! Ceđenjem u profesionalnim mašinama našeg tepih servisa, otklanja se svaki rizik od razlivanja ili mešanja boja! Efikasno, brzo, kvalitetno i bezbedno!

proces pranja tepiha

Prirodno sušenje tepiha

Tepisi se u letnjem periodu u toku dana suše i prirodnim putem. To je zato što želimo da iskoristimo i ovaj prirodan resurs, da malo osunčamo vaše tepihe, jer ništa nije bolje od onoga što nam priroda daje.

proces pranja tepiha

Proces pranja tepiha – automatsko sušenje tepiha u komorama

Nakon prirodnog sušenja, tepisi se dodatno suše u specijalnoj komori koja je opremljenja sistemom za sušenje toplim vazduhom. Cilj je eliminisanje preostale vlage a isto tako želimo da budemo sigurni da ćemo vam oprane tepihe vratiti potpuno suve.

proces pranja tepiha

Dostavljanje tepiha

Profesionalnim parfemskim proizvodima daćemo Vašim tepisima posebno svež miris sa mirisnom notom koja je u skladu sa vašom željom. Dostavljanje tepiha je besplatno u svih beogradskim opštinama: Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica. Zakazivanje se vrši nakon poziva naših dispečera ili preko društvenih mreža (Facebook i Instagram).

 pranja tepiha tepih servis Ružić

Na Vama samo ostaje da nas pozovete i uverite se u kvalitet naših usluga na telefone:

Tel: 011/3324-045 i 3321-308 | Mob: 060/6004-206 i 060/6004-207

Ili jednostvano popunite ONLINE REZERVACIJU